Blog 1 -
 Personal Coach App  thumbnail

Personal Coach App

Published Aug 02, 23
10 min read

Personal Coach Dordrecht

Personal training is reeds geruime tijd aan een opmars bezig. Het behoort niet meer enkel tot het luxesegment maar is tegenwoordig voor bijna iedereen toegankelijk. De meeste fitnesscentra bieden personal training aan en steeds meer sportievelingen willen zelf de stap zetten om personal trainer te worden. Echter, ervaring leert ons dat de job heel dikwijls onderschat wordt.

Vanuit ons aanbod geven wij jou in dit artikel graag meer inzicht in de talenten en persoonlijkheid nodig om zelf een succesvolle carrière op te bouwen als personal trainer. Liever dan het platgetreden pad van de 10 essentiële tips op te sommen graven wij hier wat dieper. We zoeken naar kwaliteiten die volgens ons belangrijk zijn om een goede personal trainer te worden (cursus personal coach).

Hieronder ziet u een beknopt schematisch overzicht van de 4 pijlers waarop een personal trainer zijn zaak moet baseren. Een goede personal trainer is vooral een persoon die geïnteresseerd is in het fysieke en mentale welzijn van de mens. Met zijn weet hij mensen te motiveren om hun fysieke en mentale weerbaarheid te versterken.

Wat belangrijk is, is dat je een goede academische kennis hebt van anatomie en trainingsleer. Voor de personal trainer is sport zijn passie, hij hoeft zelf niet echt een topsporter te zijn of geweest te zijn maar het kan wel helpen als ervaring. personal coach mechelen. Het geeft de klant ook meer vertrouwen.

Een opleiding met NASM erkenning is hiervoor een zeer goede keuze. Voldoende academische kennis is natuurlijk de eerste vereiste, maar in dit artikel wil ik vooral dieper ingaan op het aspect persoonlijkheid. Als personal trainer moet je dagelijks met mensen omgaan. Je moet ervoor zorgen dat zij zich bij jou goed voelen en dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Een goede personal trainer weet hoe hij klanten de juiste beleving van beweging kan laten genieten. Hij is een echte entertainer en Hij weet deze te presenteren en te organiseren in leuke uitdagende opstellingen die de klanten voldoening geven. personal development coach vs life coach. De betere coach werkt met een eigen bewegingsmethodiek die hij door en door kent.

Personal Coach Damiano

Een andere belangrijke eigenschap is om de trainingen constant te willen verbeteren. Een goede trainer experimenteert met nieuwe tools en zoekt naar verbeterde bewegingsmoties. Hij blijft de markt bestuderen en evolueert ook in zijn concept. De personal trainer van deze tijd die succes wil hebben moet ook een zijn. Hij moet de klant aandacht geven en levenswijsheid indiceren zonder zijn eigen mening op te dringen.

Een goede trainer voelt perfect aan hoe hij de tijd van de klant optimaal kan benutten om er het maximale uit te halen. Op sommige momenten kan hij het belang van sporten goed relativeren voor zijn klanten. Hij past de training aan of zal deze zelfs schrappen om gewoon met de klant van rede te wisselen.

Dat je voldoende onderlegd bent om gepaste oefeningen aan te bieden. Besef dan dat dit alleen niet voldoende is om te functioneren als een personal trainer. Een goede coach moet ook kunnen kijken naar de mens achter de atleet. Hij heeft een sterk intuïtief en durft afstappen van de perfectienorm.

Een personal trainer krijgt vaak mensen die op zakelijk en privévlak al een heel parcours hebben afgelegd. Ze zijn reeds geconditioneerd in een eigen levensstijl en vertonen op fysiek gebied al wat verval. Je krijgt dus zelden perfect functionerende lichamen. Jonge trainers focussen vooral op de intensiteit van de training en het correct uitvoeren van de oefeningen.

Een goede personal trainer . Hij zorgt ervoor dat oefeningen veilig en correct worden uitgevoerd maar durft afwijken van de academische norm als hij vindt dat dit een storende factor is voor de trainingsbeleving. Een goede personal trainer is en sterke persoonlijkheid die zonder hoogmoedig te zijn een toonbeeld van volharding is.

Eén van zijn beste kwaliteiten is zijn intuïtie waarmee hij goed kan inschatten met welke energie zijn klanten die dag de training kunnen en willen doormaken. Een goede trainer staat niet boven zijn klanten, hij staat erachter of ernaast. Hij durft mens te zijn en leert zijn klanten omgaan met beperkingen.

Personal Coach Brugge

Dit is iets waar je als mens moet in harden. Jezelf even opzijzetten voor het welzijn van anderen en je gelukkig voelen bij het zien dat je anderen gelukkig maakt. Je kan je in deze job niet even terugtrekken als je een slechte dag hebt. Je mag het eigenlijk ook niet laten merken.

Iemand die niet te enthousiast maar ook niet te dramatisch in hun verhaal meegaat. Je moet kunnen verdragen dat ze klagen, zagen en een rothumeur hebben (ook al voel jij jezelf niet goed) - personal trainer and food coach. personal trainer mechelen. Jij moet ook steeds in staat zijn om op hun fysieke en mentale weerbaarheid te anticiperen met je trainingen.

Dit is vooral belangrijk als je volledig op jezelf wil werken, los van de concurrentie met de grotere fitnessketens. Je kiest dus best voor een eigen format, echter dit kun je enkel als je reeds enkele jaren de markt hebt afgetast. Je moet kritisch durven zijn en leren aanvoelen wat past bij jouw optimale belevingservaring op beweging.

Zeker als personal trainer is het belangrijk dat je weet wat voor impact je bewegingsmethodiek heeft op je klanten. Test al je oefeningen uit alvorens ze te laten uitvoeren door de klanten, zo kan je beter inschatten wat de juiste belasting is voor je klant. Je hoeft als personal trainer zeker geen topatleet te zijn om geloofwaardig te zijn.

Zelf heb ik ook op hoog niveau aan sport gedaan, mogelijk mede daardoor wou ik ook steeds de beste zijn als ik meetrainde met mijn klanten. Ik was ervan overtuigd dat deze meerwaarde de reden was van mijn succes. Later heb ik ingezien dat dit echt niet zo belangrijk is.

Natuurlijk vonden sommige klanten dit fantastisch om door te vertellen dat hun trainer zo fit was. Ik genoot er ook echt van om zo fit te zijn, maar eigenlijk is wat je met hen deelt op hun niveau veel belangrijker. Je moet jezelf wat naar de achtergrond schuiven. Dit is moeilijker wanneer je nog heel jong bent, want je wil dan vooral uitpakken met wat je kan.

Personal Coach Afvallen Limburg

Beide kunnen succesvol zijn, maar zorg er gewoon voor dat je bewuste keuzes maakt en weet dat er bij elke keuze voor-en nadelen zijn. Je kan misschien meer mogelijkheden hebben in een groepspraktijk, en de investering is misschien beperkter in een groter centrum. De keerzijde is dan wel dat je meestal minder vrijheid hebt.

Kom zeker nog eens terug, er komen binnenkort nog meer artikelen die jou kunnen helpen als je nog niet zo lang geleden je zaak hebt opgestart of als je van plan bent binnenkort te starten. We bespreken dan ook nog enkele belangrijke zaken die meer betrekking hebben op de zakelijke kant van het verhaal, iets waar veel beginnende coaches problemen mee hebben.

Deze fitnessopleidingen heten de NL ACTIEF / Fitvak Fitnesstrainer A opleiding en de NL ACTIEF / Fitvak Fitnesstrainer B opleiding (ook wel de Personal Trainer opleiding). De examens van deze opleidingen worden afgenomen door NL ACTIEF / Fitvak examinatoren en staan onder toezicht van het ministerie van VWS.Hiernaast zijn er ook nog de voltijd MBO-opleidingen CIOS, ROC Sport & Bewegen waar men een door het ministerie van OC&W erkend diploma kan behalen (personal coach oostende).

En ook de problemen waar de klant mee aanklopt bij de Personal Trainer. Een veelzijdig probleem vraagt ook om een veelzijdige Personal Trainer. Met alleen een dieet kom je er niet. Met 3 keer per week een uur trainen ook niet. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden we al lang het perfecte dieet en het perfecte trainingsprogramma kennen. personal coach ondernemers.

Dit maakt het voor de Personal Trainer vaak complex om tot een succesverhaal te komen. Om deze complexiteit aan te kunnen moet je veelzijdig zijn opgeleid. Een opleiding als Personal Trainer, Voedingsspecialist. personal relationship coach én Leefstijlcoach maakt jou de ideale professional die de klant echt kan helpen te veranderen. Wij noemen zo’n professional dan ook geen Personal Trainer, maar een Vitaalcoach.

Doorloop alle stappen van het ondernemingsplan, niet voor een ander, maar voor jezelf. Als je ervoor kiest om zelfstandig Personal Trainer te worden, dan word je ook ondernemer. Vaak wordt dit onderschat. Een Personal Trainer met veel ervaring en veel kennis over beweging, coaching, voeding etc. personal coach vlaams brabant. is niet automatisch een goede ondernemer.

Personal Coach Uk

Het dwingt je om beslissingen te maken en het voorkomt dat je punten over het hoofd ziet, het is een hele handige checklist (personal trainer business coach). Neem dit onderdeel serieus, zie het niet als een last, maar maak het leuk! Ga bijvoorbeeld in gesprek met andere personal trainers, welke fouten hebben zij gemaakt, hebben zij tips voor je, succesverhalen? Ga op onderzoek uit, is er wel vraag naar de diensten die jij aan wilt gaan bieden? Het is een proces waarbij je mensen leert kennen en je bedrijf krijgt steeds meer vorm gedurende de verschillende stappen van het ondernemingsplan, doordat er keuzes gemaakt moeten worden.

Zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen in je doelgroep de stappen van De Marketing Zandloper doorlopen. Deze derde tip is SUPER waardevol om successen te behalen met je bedrijf en jouw markt te gaan domineren. Elke stap uit De Marketing Zandloper zullen we hieronder apart toelichten met duidelijke toepassingen uit de praktijk.

BEKENDHEID: zorg dat zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep jou kennen! De eerste stap is dat zo veel mogelijk mensen die tot jouw doelgroep behoren jou gaan kennen. Wie ben jij, welke personal training diensten bied jij aan, waar sta je voor etc? Voor een lokale personal trainer is Facebook op dit moment de ideale tool om in contact te komen met je doelgroep.

Al vanaf een paar euro per dag kun je adverteren op Facebook. Ook flyeren en in gesprek gaan met andere leefstijlprofessionals die ook met jouw doelgroep werken, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, arbodiensten, sportverenigingen en gewichtsconsulenten kunnen zeer waardevol voor je zijn. Denk ook aan het branden van je kleding/ auto etc.

Stap 2. GEEF WAARDEVOLLE INFORMATIE: laat je doelgroep zien dat jij expert bent in jouw vakgebied. Bedenk onderwerpen die voor jouw doelgroep interessant zijn en verspreid deze kennis GRATIS onder je doelgroep. Laat zien dat jij hen kan helpen. Jij bent de expert. Organiseer gratis workshops, clinics, open avonden waar jij presentaties geeft over onderwerpen waar mensen echt iets aan hebben.

Publiceer een gratis e-book over afslanken, geef uitleg over gezondheid in een blog of advertorial in een blad, krant of online. Dit verrast consumenten vaak. Misschien denk je dat dit zonde is als mensen daar niet voor betalen en mee aan de slag kunnen gaan. Maar het tegendeel is waar.

Personal Coach Afvallen Limburg

Jij moet bekend staan als dé leefstijlprofessional en dat bereik je door mensen echt te laten proeven van jouw kwaliteit als Personal Trainer, de verwachting te overtreffen en daarmee de behoefte naar meer te stimuleren. Nadat consumenten je hebben leren kennen, weten ze nu ook dat je van waarde bent.

OVERWEGING: wat zijn jouw Unique Buying Points? Wanneer een potentiële klant jou inmiddels kent en jou als expert ziet, dan wordt het van belang om concrete diensten te gaan presenteren en daarbij heel duidelijk aan te geven waarom men voor jou zou moeten kiezen (what does a personal coach do). Waarin ben jij sterk? Waarin ben jij uniek? Waarin ben jij gespecialiseerd? Wat onderscheid jou van de concurrenten? Je positioneert je duidelijk in de markt en geeft aan waarom men voor jou zou moeten kiezen.De klant begint aan te voelen dat men zich aangesproken voelt door jouw aanbod. Stap 4. BEHOEFTE: word concreet in je aanbod die specifiek is afgestemd op je doelgroep. personal trainer and food coach. De consument die zich tot jouw diensten aangetrokken lijkt te voelen, moet nog in deze behoefte gevoed worden. In deze stap is het van belang om heel concreet een dienst inclusief prijs aan te bieden die helemaal afgestemd is op de betreffende doelgroep, combineer dit met een leuke actie/ aanbieding en ga de mensen uit je doelgroep overtuigen dat ze jouw dienst nodig hebben.

Latest Posts

Pgb Thuisbegeleiding

Published Nov 18, 23
3 min read

Libel Thuisbegeleiding

Published Nov 15, 23
6 min read

Thuishulp

Published Nov 01, 23
5 min read