Blog 1 -

Hoe Wordt Je Personal Trainer

Published Mar 01, 23
6 min read

Hoe Word Je Personal Trainer

Een trainer kan jong zijn, net gediplomeerd of weinig ervaring hebben en daardoor een lagere prijs vragen. De trainers van Your, Health zijn juist geselecteerd op voldoende ervaring en kennis. Daarnaast hebben wij bewust oudere trainers in ons team. We vinden het belangrijk onze klanten naast een effectieve, doelgerichte, afwisselende training ook leefstijlcoaching kunnen krijgen - personal trainer coach.

Daarnaast vinden wij het als organisatie belangrijk dat onze klanten op een respectvolle, positieve wijze gemotiveerd worden. Onze trainers zijn sociaal sterk, zodat er ook ruimte is voor een gesprek of grapje. personal trainer coach. Tuurlijk, er moet gewerkt worden, het is immers geen theekransje, maar sportfun is ook belangrijk. Anders is de kans groot dat sporten een nieuw moetje wordt.

Door: Guy van der Reijden, Ik ben al zo’n 15 jaar personal trainer, heb naar eigen schatting 200 dagen als docent en spreker in mijn vakgebied er op zitten - personal trainer coach. Daarnaast probeer ik on top of my game te blijven door veel over mijn vak te lezen, rond te kijken en te reizen.Het vak Personal Trainer is een bijzondere. Om te beginnen is er eigenlijk geen toegangsdrempel. Elke idioot kan een trainingspak aantrekken en zichzelf een ‘professionele’ personal trainer noemen. Ook niet via brancheorganisaties (waarvan je het wel zou kunnen verwachten). Terwijl het is om een uitstekende en succesvolle Personal Trainer te zijn.

Daarnaast moet je over een heel beschikken om je clienten te kunnen motiveren en stimuleren én je moet je zaken als agenda, planning, systemen en facturatie op orde hebben. Geen wonder dat de meeste startende personal trainers weer afhaken en een ander beroep kiezen. Het inhuren van een PT is een luxe en is niet goedkoop.

En met een groter aanbod, gaat ook de prijs omlaag. Maar een professional die zijn vak serieus neemt, zet zichzelf niet weg voor 45 piek per uur. Daar heb je niet eens een loodgieter voor, met alle respect voor de loodgieters van deze wereld. Bij 3SIXTY5 krijgen wij wel eens nieuwe clienten binnen die een jaar met een amateur PT’er hebben gewerkt en overal last hebben, vast zitten in bepaalde gewrichten en biomechanisch bizar slecht bewegen.

Personal Trainer Mechelen2) RENT-A-FRIENDSlechte trainers hebben , daarmee hebben ze een constante angst om je te verliezen als klant (personal trainer coach). De enige manier waarop ze weten hoe ze waarde kunnen toevoegen, is door een te zijn, je ‘maatje’ te worden om je op die manier te binden. Een uitstekende trainer stapt niet over de grens van de professionele relatie.

3) LANGDURIGE CARDIO TIJDENS EEN SESSIEAls je trainer je tijdens de sessie voor langer dan 10 minuten op een cardio-apparaat zet, Ongetwijfeld zal iemand die dit leest blaten over het nut van cardio of de voordelen van intervaltraining op een loopband of fiets. Ja, er zijn uitzonderlijke gevallen – maar in 99 procent van de gevallen als je een trainer naast een cliënt ziet staan die op een loopband jogt, Als PT heb je gemiddeld twee uur per week met elke cliënt, dus de aandacht moet altijd uitgaan naar zaken als Vuistregel zou moeten zijn dat als je het alleen en in je eigen tijd kunt doen, waarom dan betalen voor een babysitter? Trainers die meer over praten dan bezig zijn met jou.

Een waar gebeurd voorbeeldje dat ik vaak aanhaal:Trainer bij start van de sessie: “Hoe gaat het?”Klant: “Mwah, slecht geslapen”Trainer: “Echt joh, ik ook! Moest tot laat werken gisteren en toen kon ik niet slapen, heb ik wel vaker hoor dat ik… blablabla voor 2 minuten - personal trainer coach. Een goede trainer vraagt, luistert en vraagt door.Een goede trainer komt met een op basis van jouw doelen en wensen. Als het goed is staat er ook iets op papier, want een periodisering (trainerstaal voor plan) van een paar maanden kan zelfs de beste trainer niet onthouden. Vraag naar het plan en durf ook een doorvraag te stellen zoals of “leg eens wat meer uit?”Daarnaast moet je het gevoel hebben dat je trainer tijdens de sessie weet wat er moet gebeuren.

Ik heb zo veel trainers gezien die gewoon lekker trainen zonder een bovenliggend plan. personal trainer coach. En er zou iets van een documentatie moeten zijn. Wat je echter ook niet wilt, is dat je trainer de hele sessie op zijn i, Pad alles zit in te vullen. Hij moet vooral met jou bezig zijn en af en toe iets invullen of nakijken.

Een top personal trainer in de voortgang van jou als cliënt en dat vereist een hele reeks veranderingen in je levensstijl en voeding. Je kunt van je PT verwachten dat hij je herinnert, ondersteunt, aanmoedigt en soms ook een beetje zeurt. 6) MOBIELE TELEFOONHoe zou je het vinden als je arts in het ziekenhuis op zijn telefoon bezig is? En dan ook nog zo dat je eigenlijk niet weet of hij nou iets aan het noteren is in het patientendossier of dat hij zijn vrouw een appje stuurt wat ze vanavond gaan eten? Je mag van je trainer verwachten.

Personal Trainer Vrouw

En als er een appje gestuurd moet worden, wordt dat gemeld aan de client. “Mijn volgende client vraagt iets, ik reageer even”. En dan de telefoon weer weg (personal trainer coach). Op die manier zou jouw personal trainer ook moeten omgaan met zijn smartphone. Elke goede trainer gaat ervoor om resultaat te halen.Stel, je schakelt mij als personal trainer in omdat je 10 kg wilt afvallen - personal trainer coach. Dan kan ik een plan maken om je 10 kg lichter te hebben. Crash-dieet erin, 3 x per week snoeihard trainen en klaar. Een goede trainer zal echter een kiezen. Eentje waardoor je als klant beter van wordt en tegelijkertijd je hoofddoel haalt.

En aan je levensstijl met gezonde voeding, zodat je 10 kg afvalt op een Dat gaat niet over een nacht ijs, hardnekkige gewoontes moeten stap voor stap doorbroken worden. Je kunt afvallen (lees dit maar eens), dat is niet wat je wilt als klant. Je doel moet zijn dat je het langdurig kunt vasthouden, misschien wel de rest van je leven.

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om supersnel resultaat te boeken, een goede personal trainer gaat voor het Vaak komen er dan ook andere, secundaire doelen in beeld. Veel van onze clienten halen die 10 kg afvalwens, maar along the way merken ze dat hun lijf zoveel beter voelt en beweegt, dat ze al vrij snel een volgend doel voor ogen hebben.

Hij had een duidelijk doel voor ogen: een sixpack voor zijn veertigste (personal trainer coach). 8) JIJ WEET MEER OVER JE TRAINER DAN HIJ OVER JOUAls jij van je trainer weet hoeveel honden hij heeft, wat zijn ontbijt was en hoe zijn komend weekend er uit zie, dan heb je een rent-a-friend en geen personal trainer ingehuurd.

WEES KRITISCH! Op inhoudelijk vlak kan je je prima voor 100% overgeven aan de aanpak van je personal trainer. Al mag je daar ook af en toe best een doorvraag over stellen. Maar als het over zaken gaat zoals hierboven beschreven, maak dan dat je wegkomt (personal trainer coach). Guy van der Reijden, Founder & CEO 3SIXTY5 Personal Training.

Navigation

Home

Latest Posts

Prijzen Permanente Make Up

Published Mar 10, 23
9 min read

Permanente Make-up Ogen

Published Mar 10, 23
10 min read

Permanente Wenkbrauw Make Up

Published Mar 09, 23
6 min read